UX/UI

אפליקציה לגלישת גלים

מחקר UX

בחרתי לאפיין ולעצב אפליקציה לגלישת גלים, כאשר הפיצ'ר המרכזי שלה הוא רדאר גלים שמתריע בפני הגולש החובב ו/או המקצועי על תחזית הגלים ועל הנתונים הדרושים לגלישה בים. הפיצ'ר הייחודי השני הוא כפתור עם חיבור אוטומטי לשעון ספורט שמעביר את המידעים מהסשן של הגולש אל מערכת המדידה באפליקציה ובכך מראה את הסשנים והגרפיים מתקופות שונות, על פי בחירה.

בהתאם לכך, נערך מחקר ב-3 אתרים/אפליקציות מובילים מתחום הים לצורך השגת המידע. בהמשך, נערך מסמך לאפיון האפליקציה ונבדקו המידעים בזמן אמת על מצב הים ואיכות הגל בישראל המשווה בין המקורות השונים כמפורט: 1. אתר ישראלי: "חקר ימים ואגמים בישראל", 2. אפליקציית 4surfers, ו- 3. אפליקצייה/אתר עולמי MSW surf forecast. המחקר נערך באמצאות שימוש בטלפון נייד SAMSUNG S7 עם מערכת ההפעלה אנדרואיד.

מקורות מידע

נערכה השוואה בין מסכים נבחרים, ונמצא שאף אחת מהאפליקציות/האתרים לא מספקים את הנתונים האופטימליים שהגולש צריך. כתוצאה מכך הגולש נעזר במספר אתרים על מנת לקבלת תמונה שלמה של מצב הים.

  1. אתר MSW העולמי הוא האתר העיקרי שמספק נתונים אמיתיים בזמן אמת, ויחד עם זאת חסר בו ציון על אודות איכות הגל, למרות שהוא מותאם לגולשים.
  2. באפליקציית 4surfers חסרים נתונים על טמפרטורת מים מדויקת.
  3. האתר ל"חקר ימים ואגמים בישראל" אינו מותאם לגולשים, אלא מספק מידע על אודות מצב הים לכלל הציבור.

פרסונה ותרשים זרימה

נערכה השוואה בין מסכים נבחרים ומצאנו כי אף אחת מהאפליקציות/האתרים לא מספקת את הנתונים האופטימליים שהגולש זקוק להם

כתוצאה מכך הגולש נאךץ להעזר במספר אתרים כדי לקבל תמונה מלאה של מצב הים.

לצורך בדיקת המחקר, הומצאו 2 פרסונות – דמויות שמייצגות סיטואציות שונות שיעזרו לנו החוקרים להמשיך ולהעמיק במחקר:

שיטת המחקר

שיטת המחקר היא אישית כלומר נערך תשאול של גולשים: רגילים, גולשים תחרותיים, כולל: מילוי שאלון, ושיחות עם קהילת הגולשים על העדיפויות שלהם.

הנה כמה תשובות של גולשים:

ביקורות גולשים

קבוצת המבוגרים
קבוצת המבוגרים
קיימים אפליקציות ואתרים רבים אבל רובם אינם עונים על כל הפרמטרים הנדרשים, בעוד שהפרמטרים החשובים הם: כיוון ה-SWELL (כל כמה זמן מגיע גל ובאיזה גובה), מבנה החוף (מבחינת קרקעית, בארץ זה פחות קריטי), רוח (מאוד חשוב כיוון ועוצמת הרוח, יכולים להרוס ים גלי או להפוך אותו לצינור מושלם. הגאות והשפל שבארץ פחות משפיעים אבל בחו"ל גולשים על סמך נתון זה), טמפרטורת המים – ולצד זה חשוב במיוחד המחשות ויזואליות כלומר כמה שיותר מצלמות חוף ו/או תמונות ו/או סרטונים שצולמו בשטח, כמו כן התקנת מצלמות חוף שמראות מהי צפיפות הגולשים בחוף, מה שלא קיים באף אפליקציה. כי החכמה זה לדעת מתי כדאי להגיע לים, כי אחרי שכבר הגולש הגיע לים התחזית איננה רלבנטית כי הוא השקיע זמן והגיע.
בוגרים
בוגרים
באשר לפרויקט הצבת מצלמות חוף האחריות היא על שת"פ עם גופים עירוניים או מימון של עסקים בחוף הים בתמורה לפרסומות באפליקציה ובכך עשויה להיווצר הרחבה של אפשרות גדולת יותר לקבלת מידעים. באשר לפרויקט הצבת מצלמות חוף האחריות היא על שת"פ עם גופים עירוניים או מימון של עסקים בחוף הים בתמורה לפרסומות באפליקציה ובכך עשויה להיווצר הרחבה של אפשרות גדולת יותר לקבלת מידעים. חלק מהגולשים הציעו לעבוד עם כותבי תוכן כדי להיעזר בהם ולעדכן בזמן אמת את מצב החופים, לצד הוספת המחשות ויזואליות על ידי המשתמשים (סרטונים, תמונות) ופרסום ללא עלות של דפים בפייסבוק שמפרסמים סרטונים בכל פעם שיש גלים. אחרים הציעו להוסיף אלגוריתם שישלב רוח עם גובה SWELL, זרמים, מבנה קרקעית חוף, גאות ושפל ומדידות של מצופים – חיבור כולל שייתן תחזיות עתידיות.
נוער
נוער
חלק מהגולשים הציעו לעבוד עם כותבי תוכן כדי להיעזר בהם ולעדכן בזמן אמת את מצב החופים, לצד הוספת המחשות ויזואליות על ידי המשתמשים (סרטונים, תמונות) ופרסום ללא עלות של דפים בפייסבוק שמפרסמים סרטונים בכל פעם שיש גלים. באשר לפרויקט הצבת מצלמות חוף האחריות היא על שת"פ עם גופים עירוניים או מימון של עסקים בחוף הים בתמורה לפרסומות באפליקציה ובכך עשויה להיווצר הרחבה של אפשרות גדולת יותר לקבלת מידעים. חלק מהגולשים הציעו לעבוד עם כותבי תוכן כדי להיעזר בהם ולעדכן בזמן אמת את מצב החופים, לצד הוספת המחשות ויזואליות על ידי המשתמשים (סרטונים, תמונות) ופרסום ללא עלות של דפים בפייסבוק שמפרסמים סרטונים בכל פעם שיש גלים. אחרים הציעו להוסיף אלגוריתם שישלב רוח עם גובה SWELL, זרמים, מבנה קרקעית חוף, גאות ושפל ומדידות של מצופים – חיבור כולל שייתן תחזיות עתידיות.
גולשים ותקים
גולשים ותקים
אחרים הציעו להוסיף אלגוריתם שישלב רוח עם גובה SWELL, זרמים, מבנה קרקעית חוף, גאות ושפל ומדידות של מצופים – חיבור כולל שייתן תחזיות עתידיות. באשר לפרויקט הצבת מצלמות חוף האחריות היא על שת"פ עם גופים עירוניים או מימון של עסקים בחוף הים בתמורה לפרסומות באפליקציה ובכך עשויה להיווצר הרחבה של אפשרות גדולת יותר לקבלת מידעים. חלק מהגולשים הציעו לעבוד עם כותבי תוכן כדי להיעזר בהם ולעדכן בזמן אמת את מצב החופים, לצד הוספת המחשות ויזואליות על ידי המשתמשים (סרטונים, תמונות) ופרסום ללא עלות של דפים בפייסבוק שמפרסמים סרטונים בכל פעם שיש גלים. אחרים הציעו להוסיף אלגוריתם שישלב רוח עם גובה SWELL, זרמים, מבנה קרקעית חוף, גאות ושפל ומדידות של מצופים – חיבור כולל שייתן תחזיות עתידיות.

אפיון האפליקציה

השוואה בין שלושה מקורות

השוואה גרפית והשוואת פיצ'רים מרכזיים בשלושה מקורות המידע

S.W.O.T

לאור האמור, נערך מודל SWOT שתפקידו למצוא את היתרונות של האפליקציה הבאה WAVE, כאשר כוונתי היא שכל גולש יחפש ימצא אותה וימשיך להשתמש בה לאורך זמן.מסקנות המודל החדש הראו שרצוי שהאפליקציה החדשה תרכז בתוכה את מרב הנתונים הבאים:

– התממשקות אוטומטית עם שעון ספורט ליומן גלישה לגולשים הסקרניים והתחרותיים במיוחד,

– תוספת של מידעים כגון תמונות חיות, סרטונים והסברים.

– תחזית עדכנית של הים על אודות גלים הנשברים על החוף, כיווני הרוח וטמפרטורת מים.

החלטות UX

השלב הראשון היה יצירת המבנה המתאים לאפליקציה – Flow

הבנתי כי משתמשים חסרי סבלנות ורוצים לקבל את המידע באופן מיידי. לכן, יצרתי ממשק פשוט ונגיש, הכולל כפתורים ברורים עבור פונקציות עיקריות כמו רדאר גלים והחיבור לשעון הספורט. כך, המשתמשים יכולים לגשת במהרה למידע הנדרש, מבלי לבזבז זמן על חיפושים מיותרים. 

מבנה תוכן / רכיבים (Wireframes)

תרגום המערכת והפונקציות שהוגדרו מעץ המסכים, למודל ויזואלי של האפליקציה 

הוספת אפשרויות חדשות

מסך רביעי:

בעוד שמודלים אחרים התמקדו במידע, חיברתי את כל האפשרויות מכל הפלטפורמות לאפליקציה אחת והוספתי את האפשרות להתחבר ללא רישום, תוך קבלת נתונים בזמן אמת. 

מסך חמישי:

מפת אימונים אישית המציגה מדדים עבור כל אימון. 

מסך שישי:

פיצ'ר רישום אופציונלי, שאינו חובה. 

לאור העובדה שהרישום לא תמיד רצוי ועלול להוביל לנטישת המשתמש, הוא מוצע כאופציה בלבד. כדי לייעל את התהליך ולהקל על המשתמש, ניתן לבצע רישום דרך חיבור ל-Google או ל-Facebook. 

מסך שביעי

:המשך מפת האימונים האישית כולל הצגת מדדים שונים של כל אימון, כגון

זמן אימון: הצגת הזמן הכולל של כל אימון

כמות גלים: הצגת כמות הגלים שהגולש גלש במהלך האימון

אורך גל: הצגת ממוצע אורך הגלים שנגלשו

מהירות גלישה: הצגת מהירות הגלישה של הגולש במהלך האימון

אנרגיה צרוכה: הצגת כמות האנרגיה שנצרכה במהלך האימון (בהתאם לשעון הספורט)

מדדים פיזיולוגיים: נתונים על דופק, קצב לב, או אפילו שריפת קלוריות אם החיבור לשעון הספורט תומך בכך

השוואה לאימונים קודמים: אפשרות להשוות את הביצועים של כל אימון לאימונים קודמים ולבחון שיפור במדדים לאורך זמן

באמצעות הצגת מדדים אלה בצורה ויזואלית וברורה, המשתמש יכול לעקוב אחרי ההתפתחות שלו, ללמוד על ההיבטים השונים של הגלישה ולשפר את ביצועיו לאורך זמן

מסקנות

התחום הגלישה קרוב לליבי, והצלחתי לעצב אפליקציה שמספקת חוויית גלישה משופרת תוך איסוף מדדים רבים בפלטפורמה אחת. בניגוד לפלטפורמות אחרות שמתמחות בקבוצות מדדים מצומצמות, האפליקציה שלי מספקת תמונה כוללת ומלאה של תנאי הגלישה. במהלך העבודה עם המשתמשים, למדתי רבות על תחום הגלישה ויכולת שיפור חווית המשתמש. בנוסף, הבנתי את הפוטנציאל ליצור שיתופי פעולה עם גופים נוספים מעבר למשתמשים בלבד, כמו גופים עירוניים ועסקים על החוף, לצורך שיפור השירותים והחוויות המוצעות

Scroll to Top